Tomat Bruschetta
maj 12, 2021
Tomatbruschetta er efterhånden en sand tapas klassiker! Jeg har altid elsket tomatbruschetta, og har brugt mange år på at perfektionere den helt optimale opskrift. Følger du denne opskrift, kan du være stensikker på en nem og super lækker tomatbruschetta!
Tomat Bruschetta
4
Personer20
minutes20
minutesTomat-mixen kan sagtens laves dagen før, men brug aldrig salt før 15 minutter inden servering, da saltet trækker væsken ud af tomaterne. Den røgede mozzarella ost jeg bruger(Scarmoza), kan købes hos ostehandleren eller i italienske delikatessebutikker. Hvis ikke du kan skaffe det, kan du sagtens bruge normal bøffelmozzarella.
Ingredienser
250 g cherrytomater
1 stk skalotteløg
3 fed fed hvidløg
1 bdt frisk basilikum
50 g friskrevet parmesanost
0.5 dl god olivenolie
100 g røget mozzarella (brug evt. frisk mozzarella)
1 stk godt franskbrød
Vejledning
- Halver tomaterne
- Snit skalotteløg fint og riv/pres hvidløg
- Snit basilikum groft (se mine tips i videoen!)
- Riv parmesanosten
- Tilføj olivenolie, mix alt sammen og smag til med salt og peber.
- Skær brødet i tykke skiver. Rist i ovnen 3-5 minutter på 200 grader til det er sprødt.
- Tag brødet ud af ovnen og put mozzarellaen på. Put det nu tilbage i ovnen 3-5 minutter, indtil osten er smeltet.
- Tag brødet ud af ovnen og anret med tomat-mixen
Video
Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram
Recipe Card plugin by WPZOOM