Skip to main content

Reje Bruschetta

maj 12, 2021

Denne opskrift har jeg ikke set nogen andre steder, så det er helt min egen! Jeg prøvede ved et tilfælde at lave retten, og det er med tiden og lidt perfektion blevet min absolut yndlings ret. Ceviche er en hurtig rå-marinering. I dette tilfælde laver vi ceviche af tigerrejerne. Når tigerrejerne ligger i salt, sukker og syre, sker der en hurtig tilberedning.

Reje Bruschetta

5 from 2 votes
Recipe by Jacob Jørgsholm Course: Reje BruschettaCuisine: Italiensk, Asiatisk
Personer

4

Personer
Tilberedning

30

minutes
Samlet tid

30

minutes

Retten er asiatisk inspireret og kan sagtens laves dagen før – dog er det vigtigt, at give avocadocremen ekstra syre i form af lime, så den ikke mister den flotte grønne farve natten over. Et godt råd er også at putte cremen i en lufttæt sprøjtepose, så den ikke oxiderer og mister farven.

Ingredienser

  • 11 stk tigerrejer (optøet)

  • 4 fed hvidløg

  • 2 stk lime

  • 20 g frisk ingefær

  • 1 frisk chili

  • 1 stk skalotteløg

  • 1 bdt koriander

  • 1 bdt purløg

  • 2 spsk rørsukker

  • 0.5 dl olivenolie

  • salt

  • peber

  • 2 modne avocadoer

  • 1 stk forårsløg

  • 1 dl piskefløde

  • 1 stk franskbrød

Vejledning

  • Rejeceviche
  • Halver tigerrejerne på langs og put dem i en skål.
  • Riv/pres hvidløg. Halver og pres limejuicen. Snit ingefær, skalotteløg og chili fint. Snit koriander groft. Alt puttes ned i skålen med rejerne. Gem den anden halvdel skalotteløg, chili, koriander og purløg til senere.
  • Rør nu det hele sammen med ½ dl olivenolie, sukker, salt og peber.
  • Stil herefter på køl i min. 30 minutter.
  • Avocado creme
  • Tag stenene ud af avocadoerne og put dem i en blender/thermomix. Pres derefter lime ud over avocadoerne i blenderen. Snit derefter skalotteløg, chili, hvidløg, den grønne del af forårsløget og koriander. Put det hele i blenderen sammen med lidt salt og peber.
  • Blend cremen sammen på høj styrke i 30-45 sekunder. Skrab derefter kanterne af blenderen og blend på høj styrke i 30-45 sekunder.
  • Skrab kanterne igen. Blend derefter på medium styrke imens fløden stille og roligt tilsættes. Blend indtil cremen er luftig og blød.
  • Samling
  • Tag rejerne ud af køleskabet. Fordel dem i et ildfast fad og steg dem i ovnen i 5-7 minutter på 200 grader varmluft, indtil de bliver lyserøde.
  • Skær brødet i tykke skiver. Rist i ovnen 3-5 minutter på 200 grader til det er sprødt.
  • Når brødet er kølet ned igen, anrettes bruschettaen først med avocado cremen og derefter rejecevichen.

Video

Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram