Chorizo Kroketter
maj 12, 2021
Jeg elsker sprøde og cheesy kartoffelkroketter, og har igennem årene lavet rigtigt mange forskellige typer. Denne opskrift med chorizo, chili og parmesan er uden tvivl den allerbedste. Kroketterne er geniale som snacks eller som tilbehør til en lækker burger.
Chorizo Kroketter
4
Personer15
minutes30
minutes45
minutesKroketterne kan snildt spises alene – men en god dyppelse som f.eks. en lækker aioli kan varmt anbefales. Du kan blandt andet finde inspiration til flere forskellige mayonnaiser og aiolier her på siden.
Ingredienser
3 stk store bagekartofler
0.5 stk skalotteløg
2 fed hvidløg
0.5 stk chili
1 stk forårsløg
125 g rå chorizo pølse
1 spsk smør
2 spsk grov dijon
75 g revet parmesan
1 stk æg
1 spsk hvedemel
1 l neutral olie til fritering
0.5 l kernemælk
300 g hvedemel
150 g panko rasp
3 spsk paprika
Vejledning
- Skræl kartoflerne og skær i 3-4 cm tern. Kog i ca. 15 minutter til de er bløde og møre.
- Snit skalotteløg, hvidløg, chili, forårsløg og chorizo. Steg af på en pande med smør, grov dijon og salt og peber i ca. 6-7 minutter. Stil til side.
- Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe af i 5-7 minutter.
- Mix kartofler, mel, æg, parmesan og den stegte chorizo-mix til en fast masse.
- Form små kugler med hænderne. Stil på køl i min en time eller frys i ca. 10-15 minutter.
- Varm olien i en gryde til ca. 180 grader.
- Lav en skål med hvedemel, en skål med kærnemælk og en skål med panko rasp, paprika, salt og peber.
- Paner kroketterne i mel, derefter kærnemælk og til sidst i panko-mixen.
- Friter i 4-5 minutter og server!
Video
Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram
Recipe Card plugin by WPZOOM