Skip to main content

Mine 3 yndlings cocktails

april 11, 2021

Her er opskrifterne på mine 3 yndlings cocktails! Disse favoritter som er klassiske cocktail opskrifter med et frisk twist passer perfekt til 2020! Alle opskrifterne er dejligt nemme, du skal kun bruge isterninger og en shaker. Første opskrift er på en lakrids espresso martini – enhver restauratørs favorit cocktail, som både indeholder spiritus og koffein. Cocktail nr. 2 er en spicy passionfruit martini, som giver et fantastisk kick. Den tredje og sidste cocktail er perfekt til det kedelige vintervejr, nemlig en chestnut old fashioned.

Mine 3 yndlings cocktails

0 from 0 votes
Recipe by Jacob Jørgsholm Course: CocktailsCuisine: Drinks
Personer

1

Personer
Tilberedning

5

minutes
Samlet tid

5

minutes

Se i videoen ovenfor, hvordan man nemt kan shake sig frem til et lækkert resultat – uden at være professionel bartender. Alle favorit opskrifterne er også på mit menukort hos Feed Bistro. Velbekommen!

Ingredienser

  • Lakrids espresso martini
  • 3 cl espressoshot

  • 3 cl sød kaffelikør

  • 3 cl lakridssnaps eller lakridslikør

  • 3 stk kaffebønner til pynt

  • Spicy passionfruit martini
  • 4 cl passionsfrugt juice eller puré

  • 2 cl honning-chili snaps

  • 1 cl chili snaps

  • 1 cl vanilie vodka

  • 1 stk halv passionsfrugt til pynt

  • Chesnut old fashioned
  • 4 cl bourbon

  • 2 cl lime juice

  • 2 cl kastanie sirup eller likør

  • 3 dråber lemon/lime bitters

  • 2 stk amarena kirsebær

Vejledning

  • Lakrids espresso martini
  • Fyld dit martini glas med isterninger
  • Mix espressoshot, kaffelikør og lakridssnaps i shaker
  • Fyld shaker med is og ryst hårdt 18-20 gange
  • Server med 3 kaffebønner på toppen af skummen 
  • Spicy passionfruit martini
  • Fyld dit martini glas med isterninger
  • Halver passionsfrugten. Gem den ene halvdel til anretning. Skrab indmaden ud af den anden halvdel og put i shakeren sammen med honning-chili snaps, chili snaps, vanilje vodka og passionsfrugt juice
  • Fyld shaker med is og ryst hårdt 18-20 gange
  • Server med den halve passionsfrugt som garniture
  • Chesnut old fashioned
  • Mix bourbon, lime juice, kastanielikør og lemon/lime bitters i shaker
  • Fyld shaker med is og ryst hårdt 18-20 gange
  • Anret i cylinderformet glas fyldt med is
  • Top med 1-2 amarena kirsebær

Video

Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram