Skip to main content

Spanish Breakfast Sandwich

april 11, 2021

Her er verdens bedste kur mod tømmermænd. En sikker vinder. Min yndlings morgenmad sandwich med spansk chorizo og min hjemmerørte æggesalat. Opskriften greasy og lækker – og så er den endda  nem, hurtig at lave og alt kan laves dagen før.

Spanish Breakfast Sandwich

0 from 0 votes
Recipe by Jacob Jørgsholm Course: Spanish Breakfast SandwichCuisine: morgenmad, sandwich
Personer

3

Personer
Tilberedning

30

minutes
Samlet tid

30

minutes

Jeg bruger altid frisk chorizo med et højt fedtindhold fremfor tørret chorizo. Spiser du ikke svinekød, har de fleste halal slagtere lækre chili-okse pølser, som jeg selv flere gange har brugt, da de er billigere og smager (næsten) lige så godt.

Ingredienser

  • 5 stk æg

  • 3 chorizopølser

  • 1 bdt purløg

  • 0.5 bakke bakke skolekarse

  • 1 spsk løgpulver

  • 1 spsk paprika

  • 1 spsk hvidløgssalt

  • 1 tsk friskkværnet peber

  • 1 tsk salt

  • 2 spsk mayonaise (Hellmanns)

  • 1 spsk sød sennep (Stokes)

  • 1 stk brød/baguette

  • 100 g modnet cheddar ost

  • 1 bdt brøndkarse

Vejledning

  • Kog æggene i 10 minutter til hårdkogte. Pil derefter æggene og skær dem i små stykker (se videoen ovenfor)
  • Skær/smuldr chorizo i små stykker. Svits af på en medium varm pande i 6-7 minutter. Stil derefter til side og sigt det overskydende fedt fra i en skål.
  • Rør chorizofedt med æg, finthakket purløg og skolekarse, løgpulver, paprika, hvidløgssalt, salt og peber, mayonnaise og sennep sammen.
  • Skær brødet over på midten. Rist et par minutter i ovnen på 200 grader varmluft indtil sprødt. 
  • Skær ost i tynde skiver. Fordel udover underdelen af brødet. Fordel derefter chorizo udover. Bag i 2-3 minutter på 200 grader varmluft.
  • Tag brødet ud af ovnen. Fordel æggesalat og brøndkarse udover. Sæt overdelen af brødet på. Velbekommen!

Video

Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram