Juleburger
april 9, 2021
Her er opskriften på en af mine absolutte julefavoritter. En nem, lækker og billig juleburger!
Juleburger
Personer
6
PersonerTilberedning
30
minutesSamlet tid
30
minutesGenial til et hvert julebord – eller dagen derpå efter en hård julefrokost.
Ingredienser
6 stk stegeflæsk
1 stort skalotteløg
4 fed hvidløg
0.33 stk rødkålshoved
1 stk Æble
1 stk Appelsin
1 dl portvin valgfrit
2 spsk honning
2 spsk dijon
2 bdt persille
4 spsk mayonnaise
0.5 stk citron
6 små burgerboller (jeg bruger brioche)
Vejledning
- Krydr flæsk med salt og peber. Steg af på en pande med olie og smør i ca. 6-7 minutter på hver side, til flæsken er gyldenbrun og sprød. Lad derefter flæsken køle ned på et stykke køkkenrulle. Behold fedtet fra flæsken på panden.
- Skær burgerbollerne over på midten og steg dem af på panden i 30-40 sekunder. Sæt burgerbollerne over på en bageplade og tænd ovnen på 180 grader varmluft. Behold panden på blusset.
- Skær skalotteløg og hvidløg groft. Svits af på panden.
- Snit rødkål groft og tilsæt på panden.
- Skær æblerne i både og snit dem groft. Tilsæt på panden.
- Tilsæt honning, juicen fra en appelsin, salt og peber (og evt. portvin). Lad det simre i 5-7 minutter. Derefter køles slawen ned i 5-7 minutter i en skål.
- Tilsæt mayonnaise, saften fra en halv citron, dijon sennep og to bdt finthakket persille.
- Skær flæsken i mundrette stykker og rør det i slawen.
- Lun burgerbollerne i ovnen og saml burgeren som vist på videoen ovenfor.
Video
Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram
Recipe Card plugin by WPZOOM