Skip to main content

Juleburger

april 9, 2021

Her er opskriften på en af mine absolutte julefavoritter. En nem, lækker og billig juleburger!

Juleburger

0 from 0 votes
Recipe by Jacob Jørgsholm Course: JuleburgerCuisine: Amerikansk
Personer

6

Personer
Tilberedning

30

minutes
Samlet tid

30

minutes

Genial til et hvert julebord – eller dagen derpå efter en hård julefrokost.

Ingredienser

  • 6 stk stegeflæsk

  • 1 stort skalotteløg

  • 4 fed hvidløg

  • 0.33 stk rødkålshoved

  • 1 stk Æble

  • 1 stk Appelsin

  • 1 dl portvin valgfrit

  • 2 spsk honning

  • 2 spsk dijon

  • 2 bdt persille

  • 4 spsk mayonnaise

  • 0.5 stk citron

  • 6 små burgerboller (jeg bruger brioche)

Vejledning

  • Krydr flæsk med salt og peber. Steg af på en pande med olie og smør i ca. 6-7 minutter på hver side, til flæsken er gyldenbrun og sprød. Lad derefter flæsken køle ned på et stykke køkkenrulle. Behold fedtet fra flæsken på panden.
  • Skær burgerbollerne over på midten og steg dem af på panden i 30-40 sekunder. Sæt burgerbollerne over på en bageplade og tænd ovnen på 180 grader varmluft. Behold panden på blusset.
  • Skær skalotteløg og hvidløg groft. Svits af på panden.
  • Snit rødkål groft og tilsæt på panden.
  • Skær æblerne i både og snit dem groft. Tilsæt på panden.
  • Tilsæt honning, juicen fra en appelsin, salt og peber (og evt. portvin). Lad det simre i 5-7 minutter. Derefter køles slawen ned i 5-7 minutter i en skål.
  • Tilsæt mayonnaise, saften fra en halv citron, dijon sennep og to bdt finthakket persille.
  • Skær flæsken i mundrette stykker og rør det i slawen.
  • Lun burgerbollerne i ovnen og saml burgeren som vist på videoen ovenfor.

Video

Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram