Big Mac
maj 12, 2021
I en ny serie sideløbende med mine normale madvideoer, udfordrer jeg mig selv og prøver at kopiere fastfood klassikere. I episode 02 “Big Mac”, prøver jeg at kopiere alle elementer i den klassiske McDonald’s Big Mac burger. Hjemmebagte boller, Big Mac sauce og hakkebøffer.
Skriv endelig i kommentarfeltet på Youtube, hvis du har nogle idéer til andre fastfood klassikere, jeg skal kopiere i mine kommende videoer!
Big Mac
6
personer1
hour40
minutes50
minutes2
hours30
minutesHerunder finder du ingredienserne og vejledningen til en lækker hjemmelavet Big Mac. Hvis du vil se i detaljer hvordan jeg laver den, så se min video nederst på siden.
Ingredienser
30 g Rørsukker
60 g sukker
3.4 dl lunkent vand
2 stk æg
4 spsk neutral olie
605 g hvedemel
1 tsk salt
1 spsk hvide sesamfrø
600 g hakket oksekød (gerne med en høj fedtprocent)
3 spsk mayonnaise
1 spsk sukker
1 tsk ketchup
1 spsk amerikansk sennep
1 spsk løgpulver
1 spsk hvidløgssalt
1 spsk paprika
0.25 stk Saltahoved
1 stk løg
3 stk syltede drueagurker
Vejledning
- Burgerbolle
- Mix tørgær og sukker sammen. Hæld det i mixeren sammen med 3,4 dl lunkent vand og 4 spsk neutral olie. Pisk sammen indtil gæren ikke længere klumper sammen. Lad det hæve i ca. 12 minutter.
- Tilføj nu 525 g mel, 1 æg og salt. Mix på medium styrke i ca. 8 minutter.
- Tilsæt yderligere 80 g mel og mix på medium styrke i ca. 5 minutter.
- Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse (ca. 30 minutter).
- Del dejen op i stykker af 135 g. Form bollerne til små kugler og pres dem ned. Sæt bageringene på et stykke bagepapir med dejen i. (se hvordan jeg laver hjemmelavede bageringe i videoen ovenfor). Lad bollerne hæve tildækket til dobbelt størrelse (ca. 25 minutter)
- Pisk det sidste æg med lidt vand. Pensl bollerne nænsomt og drys sesamfrø udover.
- Bag i ovnen på 190 grader varmluft i cirka 8-12 minutter.
- Bøfferne
- Ælt hakkekødet godt sammen med lidt salt og peber. Form runde og flade bøffer af ca. 60 g pr. stk. Steg dem af på en varm pande med lidt olie. Stil bøfferne til siden og sluk for panden.
- BIG MAC SAUCE
- Mix mayonnaise, relish, sukker, ketchup, sennep, løgpulver, hvidløgssalt og paprika.
- SAMLING
- Del bollerne i tre skiver. Steg af på panden, du før stegte bøffer på i et minut på hver side. Put en skive ost på halvdelen af bøfferne. Lun alle bøfferne i ovnen.
- Snit iceberg salat, løg og drueagurker fint. Byg burgeren: underbolle, løg, salat, dressing, bøf med ost, midterbolle, salat, løg, drueagurker, dressing, bøf uden ost, overbolle.
Video
Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram
Recipe Card plugin by WPZOOM