Surf & Turf
april 12, 2021
Surf & Turf er betegnelsen for en hovedret der kombinerer skaldyr og rødt kød. Denne opskrift består af bøffer af oksemørbrad, hvidløgs-tigerrejer, grov kartoffelmos og hvidvinssauce. Det er helt essentielt at retten er velbalanceret, og at både sauce og mos går godt til bøffen og til rejerne!
Surf & Turf
2
Personer1
hour1
hourSe videoen ovenfor og få tips til alt fra hvordan man piller en tigerreje til hvordan man tilbereder og steger en bøf. Alt i denne opskrift kan laves dagen før eller nogle timer i forvejen, så du kun skal varme mos, sauce og rejer op samt færdiggøre bøffen i ovnen. Denne ret er en sikker vinder!
Ingredienser
8 stk tigerrejer
3 fed hvidløg
1 bdt persille
1 bdt purløg
1 stk citron
2 spsk god olivenolie
2.5 stk bagekartofler
100 g smør
1 stk skalotteløg
2 dl fløde
2 bøffer af oksemørbrad (ca. 180 g pr. stk)
1 dl hvidvin
hvidløg og timian til stegning (valgfrit)
kødsnor (valgfrit)
1 dusk brøndkarse
Vejledning
- Tigerrejser
- Pil rejerne og sørg for at tarmen er taget ud (her kan du benytte en tandstik)
- Snit 1 fed hvidløg og halvdelen af persillen fint. Put rejer, hvidløg og persille i en skål. Pres den halve citron udover og mix med olivenolie. Derefter stilles skålen til side mens resten af retten tilberedes.
- GROV KARTOFFELMOS
- Skræl kartoflerne og skær i tern af ca. 2 cm. Tilsæt i en gryde med rigeligt letsaltet vand(stuetemperatur). Kog kartoflerne i 15-20 minutter.
- Varm en gryde med 50 g smør. Snit 1 fed hvidløg og et halvt skalotteløg fint og steg af i smør.
- Tilsæt derefter 1 dl fløde. Når fløden er varm tilsættes kartoflerne. Knus kartoflerne til det bliver en grov kartoffelmos.
- Snit purløg og den anden halvdel af persillen og rør i kartoffelmosen. Smag til med salt, peber og den anden halvdel af citronen.
- BØF & SAUCE
- Varm en pande med 50 g smør. Steg bøfferne af til du har en lækker gylden stegeoverflade. Steg evt. af med hvidløg og timian.
- Tag bøfferne af panden og sæt dem på en bageplade. Behold panden på komfuret.
- Snit 1 fed hvidløg og et halvt skalotteløg fint. Svits af på panden, du lige har brugt til bøfferne.
- Deglace panden med 1 dl. hvidvin og kog alkoholen ud. Tilsæt derefter 1 dl fløde og kog ned i ca. 15 minutter på lav varme.
- Steg bøfferne i ovnen på 200 g i ca. 8-10 minutter. Herefter skal de hvile i ca. 8 minutter.
- Når bøfferne hviler, steges rejerne i ovnen i 6-7 minutter.
- Anret som vist i videoen ovenfor. Top med brøndkarse.
Video
Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram
Recipe Card plugin by WPZOOM