Spaghetti med cremet rosésauce, parmaskinke og gedeost
maj 12, 2021
Endnu en pastaret på 15 minutter. I dag laver jeg min kones yndlingsret, spaghetti i en cremet rosé-tomatsauce med gedeost, parmaskinke og rucola. Er du ikke til gedeost, kan du sagtens udskifte med en lækker cremet feta/salatost. Retten kan også snildt laves vegetarisk uden parmaskinken – selvom skinken giver den et ekstra lækkert kick!
Spaghetti med cremet rosésauce, parmaskinke og gedeost
2
Personer15
minutes15
minutesHvis du skal lave retten på 15 minutter ligesom jeg gør i videoen ovenfor, skal du huske at bruge en pande med en stor stegeoverflade, da det ellers kommer til at tage længere tid at koge alkoholen ud af roséen.
Ingredienser
300 g frisk spaghetti
2 stk skalotteløg
1 fed hvidløg
50 g tomatpuré
1 stk forårsløg
1.5 dl rosé
1 dl piskefløde (38%)
8 stk cherrytomater
150 g gedeost (cremet feta/salatost kan også bruges)
1 bdt persille
1 håndfuld rucola
8 skiver parmaskinke
50 g parmesan
Vejledning
- Sæt en gryde over med letsaltet vand samt en stor pande med olivenolie.
- Snit skalotteløg og hvidløg. Steg af på panden med olivenolie, lidt salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt tomatpuré og steg af et par minutter.
- Snit et forårsløg groft og tilsæt på panden. Steg yderligere i et par minutter.
- Tilsæt rosé. Kog ned i ca. 4-5 minutter til alkoholen er kogt ud. Tilsæt derefter fløde og skru ned til medium varme.
- Kog nu spaghettien i 3-4 minutter.
- Halver cherrytomaterne, snit persille groft og tilsæt i rosé saucen.
- Sluk for varmen og tilsæt gedeost. Rør rundt til gedeosten er opløst og saucen er lækker og cremet.
- Tilsæt pasta og rucola. Vend nænsomt pastaretten sammen og anret med parmaskinke og friskrevet parmesan
Video
Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram
Recipe Card plugin by WPZOOM