Kartoffel Pizza
maj 12, 2021
Verdens bedste vegetariske pizza! Her er opskriften på min kartoffel & pesto pizza. Papirstynde kartofler, hvid pizzasauce, fetaost, rosmarin og hjemmelavet pesto. En dejlig let pizza, der f.eks. kan deles som en forret eller spises som et alternativ til hvidløgsbrød.
Kartoffel Pizza
Personer
1
stkTilberedning
30
minutesSamlet tid
30
minutesFølg med på min Youtube kanal og hjemmeside, hvor der er opskrifter på pizzadej, pizza sauce og et hav af lækre pizzaer!
Ingredienser
6 stk aspargeskartofler
60 g feta
1 bdt rosmarin
hvid pizzasauce (se min opskrift her på siden!)
pizzadej (se min opskrift her på siden!)
50 g pinjekerner
god olivenolie
0.5 bdt frisk basilikum
3 fed hvidløg
25 g fintrevet parmesan
0.5 stk citron
Vejledning
- Sæt en gryde med saltet vand over.
- Snit kartofler papirtyndt (jeg bruger et mandolinjern). Når vandet koger, tages gryden af varmen. Put kartoflerne i vandet i 5-7 minutter. Derefter tages kartoflerne op ad vandet og fordeles ud over et rent viskestykke. Lad dem tørre.
- Ælt pizzadejen ud. Fordel den hvide pizzasauce udover. Herefter fordeles kartoflerne ud over – lad dem overlappe hinanden med ca. ½ cm. Smuldr feta ud over og pluk lidt rosmarin. Færdiggør med lidt olivenolie og bag i ovnen i ca. 7-9 minutter på 250 grader varmluft.
- PESTO
- Varm pande med olivenolie. svits pinjekernerne af med salt og peber, til de er sprøde.
- Put basilikum, hvidløg, rosmarin, parmesan, saften fra en halv citron, de stegte pinjekerner og ca. 1 dl god olivenolie i en blender eller Thermomix.
- Tag pizzaen ud af ovnen og færdiggør med pesto.
Video
Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram
Recipe Card plugin by WPZOOM