Brændende kærlighed
april 11, 2021
Brændende kærlighed kender vi typisk fra motorvejsrestauranten eller som fryseret. Man forbinder ikke ligefrem brændende kærlighed med en lækker restaurant ret, men her prøver jeg i fællesskab med OLI, at løfte retten op til nye højder.
Brændende kærlighed
Personer
4
PersonerTilberedning
45
minutesSamlet tid
45
minutesIngredienser
4 stk bagekartofler
1 bdt timian
3 dl piskefløde
150 g smør
4 fed hvidløg
6 skiver stegt flæsk
200 g røget bacon
2 stk skalotteløg
0.5 bdt purløg
2 store rødbeder
1 dl rødvin
Vejledning
- KARTOFFELMOS
- Sæt en gryde over med koldt vand.
- Skræl bagekartoflerne og snit dem i ensformede stykker (ca. 2×2 cm). Put dem i vandet og kog i ca. 15-20 minutter eller indtil kartoflen slipper kniven. Når vandet koger tilsættes et halvt bundt timian, der skrues ned og sættes låg på.
- Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem stå med låg på i 10 minutter.
- Pres kartoflerne igennem en si eller kartoffelpresser.
- Smelt smør og tilsæt 2 fed hvidløg, salt, peber, resten af timianen og piskefløde.
- Vend kartoflerne sammen med smør og piskefløde.
- TILBEHØR
- Snit flæsk og bacon i ca. 1 cm stykker. steg af på en medium varm pande i 7-10 minutter til flæsken er sprød.
- Tilsæt løg og hvidløg. Steg i yderligere 4-5 minutter til løgene er brunet.
- Snit purløg fint og vend i.
- Steg rødbederne af på en ny pande med olivenolie, salt og peber. Efter 4-5 minutter tilsættes rødvin. Kog alkoholen ud af rødvinen.
Video
Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram
Recipe Card plugin by WPZOOM