Bacon mac and cheese
april 11, 2021
Her er opskriften på en amerikansk klassiker. Mit take på en mac and cheese indeholder blandt andet bacon, rosmarin og 5 slags ost. Denne kaloriebombe kan enten spises alene eller serveres som tilbehør til f.eks. en stor rød bøf.
Bacon mac and cheese
6
Personer45
minutes45
minutesI denne opskrift bruger jeg cheddar, mozzarella, gouda og parmesan. Du kan frit benytte de oste du har lyst til. Retten kan holde sig på køl i 3-4 dage uden at miste den lækre smag og konsistens.
Ingredienser
100 g bacon i tern
1 bdt rosmarin
3 stk løg
5 fed hvidløg
100 g smør
6 spsk hvedemel
1 dl hvidvin
7,5 dl sødmælk
75 g orange cheddar
75 g revet mozzarella
75 g aged cheddar
75 g chili gouda
3 spsk worchestersauce
2 spsk tabasco
500 g makaroni
75 g revet parmesanost
Vejledning
- Varm en bred gryde med lidt olie. Svits bacon og rosmarin af på medium varme indtil sprødt.
- Halvér løgene og snit dem fint. Tilsæt løgene i gryden med bacon og rosmarin.
- Snit hvidløg fint og tilsæt.
- Tilsæt halvdelen af smørret. Steg indtil løgene er bløde og gyldne.
- Deglace gryden med hvidvin og lad det koge ind. Derefter tilsættes resten af smørret.
- Tilsæt mel og pisk. Derefter tilsættes sødmælk lidt efter lidt (ligesom når man laver bechamelsauce)
- Tilsæt mel og pisk. Derefter tilsættes sødmælk lidt efter lidt (ligesom når man laver bechamelsauce)
- Sæt en gryde over med letsaltet vand. Kog makaroni i 5 minutter. Vend derefter makaroni i ostesaucen.
- Fordel din mac and cheese i et fad. Bag først i ovnen på 200 grader varmluft i 10 minutter. Derefter rives der parmesan ost udover. Bag i yderligere 10-12 minutter indtil overfladen er gylden og sprød.
Video
Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram
Recipe Card plugin by WPZOOM