Andebryst med rødkålslaw
maj 12, 2021
Andebrystet er et fantastisk stykke protein! Det er relativt billigt, kan købes på frost, er nemt at tilberede – og har en exceptionel smag. I denne video laver jeg andebrystet med en let og lækker rødkålsslaw.
Andebryst med rødkålslaw
2
Personer10
minutes30
minutes40
minutesRødkålsslawen kan sagtens stå alene på julebordet og behøver ikke nødvendigvis at spises til and. Man kan selv eksperimentere med forskellige råvarer i salaten og den går godt til næsten alt. Med et par småjusteringer kan den f.eks. nemt gå hen at blive en let sommersalat til grillbordet.
Ingredienser
2 stk andebryster
0.5 stk rødkålshoved
0.5 stk skalotteløg
1 stk forårsløg
1 stilk rosmarin
3 stilke bredbladet persille
2 stk æbler
1 dl solsikkekerner
1 kasse ribs
0.5 stk citron
1 dl rosiner
1 spsk grov dijonsennep
1 spsk fin dijon sennep
2 spsk mayonnaise
Vejledning
- ANDEBRYST
- Puds andebryster (se teknik video om hvordan man pudser et andebryst her på siden)
- Salt fedtsiden af andebrysterne. Put en lille smule smør på panden og skru op på medium varme. Steg nu andebrysterne i 5-6 minutter på medium varme og skru derefter op på høj varme. Når fedtsiden af andebrysterne har fået en gylden farve vendes de og steges 1-2 minutter mens de “spoones” med en ske.
- Tag andebrysterne af panden og put dem i et ildfast fad. GEM panden og fedtstoffet til senere.
- Steg nu andebrystet i ovnen i ca. 5 minutter på 200 grader varmluft og lad det derefter hvile min. 5 minutter inden du serverer.
- RØDKÅLSLAW
- Snit rødkål, skalotteløg, forårsløg, rosmarin, æbler og persille fint.
- Steg solsikkekernerne af på panden med fedtstoffet fra andebrysterne. Giv dem lidt salt og peber.
- Når solsikkekernerne er gyldne og sprøde tilføjes rosmarin, skalotteløg og forårsløg. Steg i 3-4 minutter på medium-høj varme. Tilføj nu den snittede rødkål og steg i yderligere 3-4 minutter.
- Tilføj æbler, persille og juicen fra en halv citron. Sluk for komfuret.
- Tilføj nu dijon sennep og mayonnaise. Rør sammen og smag til med salt og peber.
- Se anretningsforslag i videoen ovenfor!
Video
Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram
Recipe Card plugin by WPZOOM