Bananasplit forårsruller
maj 11, 2021
I episode 02 af “Kreativ Natmad” laver jeg disse meget originale bananasplit forårsruller. Jeg er normalt ikke til varme desserter, men denne thailandsk inspirerede banandessert med nutella, peanutbutter og kokos-karamel sauce sidder lige i skabet! Retten er nem, billig og tager kun 30 minutter at lave!
Bananasplit forårsruller
6
Stk26
minutes4
minutes30
minutesJeg har selv eksperimenteret med andre frugter som ananas, mango og honningmelon. De smagte alle fantastisk og kan også sagtens bruges. Forårsrullerne kan også snildt fryses og optøs. Er du ikke til den thailandske kokosmælk, går man aldrig galt i byen med en god vaniljeis som tilbehør.
Ingredienser
1 dåse kokosmælk (gerne med et højt fedtindhold)
1 dl brun sirup (eller 4 spsk brun farin)
3 spsk peanutbutter
2 stk bananer
200 g brun farin
1 håndfuld finthakket hasselnødder
8 spsk nutella
1 stk lime
2 stk æggeblommer
1 l neutral olie til fritering
s spsk flormelis
8 stk forårsrulleark
Vejledning
- Varm kokosmælk, peanutbutter og brun sirup i en gryde. Lad det simre i ca. 20-25 minutter på lav varme. Derefter skal saucen køles ned til stuetemperatur.
- Del bananerne i 4 stykker pr. banan. Se anvisningen i videoen ovenfor.
- Pres saften fra en lime udover bananstykkerne.
- Læg et forårsrulleark ud på bordet. Smør en spsk. nutella ud nederst for midten af arket. Vend derefter et bananstykke i brun farin og placér det ovenpå nutellaen. Drys lidt hasselnødder ud over, fold forårsrullen og afslut med æggeblomme på det sidste stykke ved lukningen af forårsrullen.
- Varm olien i en gryde til ca. 170-175 grader. Friter forårsrullerne i ca. 3-4 minutter.
- Server rullerne med karamelsaucen og flormelis.
Video
Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram
Recipe Card plugin by WPZOOM