Skip to main content

Super Bowl Special

maj 12, 2021

Jeg blev spurgt af P3, om jeg ville komme med mit bud på en lækker og greasy Superbowl menu. Her er den! Sprøde friterede drumsticks med blue cheese dip, super spicy cayenne wings, serveret med en dejlig fed coleslaw – what’s not to like? Og så er retterne desuden også super nemme og hurtige at lave. Velbekommen!

Super Bowl Special

5 from 1 vote
Recipe by Jacob Jørgsholm Course: Super Bowl SpecialCuisine: Amerikansk
Tilberedning

45

minutes
Samlet tid

45

minutes

Hvis din olie får for meget varme – hvilket nemt kan ske, så kan du bare hælde lidt kold olie i for at udligne temperaturen. Se videoen nedenfor inden du begynder på opskriften. Der giver jeg dig nemlig forskellige tips og tricks til den perfekte fritering af kyllingen!

Ingredienser

  • 6 stk kyllingelår

  • 6 stk kyllingevinger

  • 1 l kernemælk

  • 1 l neutral olie til fritering

  • 300 g hvedemel

  • 2 spsk hvidløgspulver

  • 4 spsk røget paprika

  • 2 spsk cayennepeber

  • 2 spsk fint salt

  • 2 spsk friskkværnet peber

  • 125 g smør

  • 125 g stærk hot sauce

  • 30 g blue cheese

  • 2 dl fed creme fraiche

  • 1 lille bdt purløg

  • 0.25 stk rødkålshoved

  • 0.25 stk hvidkålshoved

  • 1 lille bdt persille

  • 1 stk forårsløg

  • 30 g ristede solsikkekerner

  • 4 spsk mayonnaise

  • 1 spsk dijon sennep

  • 0.5 stk citron

Vejledning

  • Fordel kyllingevinger og kyllingelår i to skåle. Hæld kærnemælk ud over kyllingen og stil på køl mens resten forberedes. Dette kan med fordel gøres dagen før.
  • Hæld olie i en bred gryde eller pande og varm op til 180 grader.
  • Panering
  • Mix mel, hvidløgspulver, røget paprika, cayennepeber, salt og peber godt sammen.
  • Tag kyllingen op fra kærnemælken og panér den grundigt. Start med kyllingelårene, da de skal steges længere tid end vingerne. Når lårene er paneret, lægges de med 10 sekunders mellemrum ned i olien og steges i alt ca. 20 minutter (10 minutter på hver side). Herefter laves samme øvelse med vingerne, som i alt skal steges ca. 10-12 minutter.
  • Buffalo sauce til vingerne
  • Smelt smør. Så snart det er smeltet piskes hot saucen i, indtil saucen samles. Smag til med cayennepeber.
  • Blue cheese dip
  • Mix blue cheese, creme fraiche og purløg.
  • Coleslaw
  • Snit rødkål, hvidkål, forårsløg og persille fint. Rør sammen med mayonnaise, lidt olivenolie, dijon og solsikkekerner. Smag til med en halv citron, salt og peber.
  • Servering
  • Server kyllingelårene med blue cheese dippen. Vingerne vendes i buffalo saucen. Server hele herligheden med den lækre cole slaw. Velbekommen!

Video

Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram